23800181_shutterstock_219456172_limghandler

Τι κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

Η αξίωση τού να είσαι ένα ευτυχισμένο άτομο δεν είναι μια δύσκολη υπόθεση, αυτό τουλάχιστον πιστεύουν οι πηγαία χαρούμενοι άνθρωποι. Μέσα από μικρά πράγματα και από απλές διαδικασίες, η χαρά είναι ένα συναίσθημα που έρχεται αβίαστα και υπερισχύει ακόμη και τις άσχημες μέρες. Ιδού οι δεκαπέντε στάσεις ζωής που τηρούν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι και δίνουν το παράδειγμα σε όλους τους υπόλοιπους που καθυστερούν να βρουν την χαρά.

  1. Τα έχουν βρει με το παρελθόν τους: Κοινώς «δεν κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα». Έχουν συνειδητοποιήσει από το πρώτο δευτερόλεπτο που είχε περάσει από ένα γεγονός, πως αυτό ανήκει πια στο παρελθόν και δεν σκαλίζουν καταστάσεις που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσαν να έχουν γίνει αλλιώς.
  2. Μαθαίνουν από τα λάθη τους: Το παρελθόν μπορεί να είναι κάτι αμετάβλητο, ωστόσο αν έχουν γίνει λάθη στο πέρασμα του πρέπει να διορθωθούν στο παρόν, για ένα καλύτερο μέλλον (αυτό ακούγεται λίγο σαν σλόγκαν προεκλογικής εκστρατείας, αλλά είναι αλήθεια). Η επανάληψη δεν είναι μήτηρ μαθήσεως όταν πρόκειται για λάθη και οι χαρούμενοι άνθρωποι το ξέρουν αυτό.
  3. Είναι ειλικρινείς: Αλλά με το γάντι. Αυτό σημαίνει πως η ειλικρίνεια τους έρχεται τις στιγμές που πρέπει, με τον αντίστοιχο τρόπο που αρμόζει στην κάθε περίσταση. Η συνείδηση τους μένει καθαρή και αυτό τους κάνει να κοιμούνται ήσυχα το βράδυ.
  4. Αφήνουν το εσωτερικό τους παιδί να έχει λόγο στη ζωή τους: Κοινώς ακούνε αυτή την μικρή φωνούλα που τους λέει μέσα τους τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, όποτε βρίσκονται σε κάποιο δίλημμα.
  5. Οι σχέσεις τους είναι ουσιαστικές: Οι σχέσεις με χαρακτήρα PR (public relations) a.k.a. «για τα μάτια του κόσμου», είναι κάτι που δεν τους ταιριάζει. Οι πάσης φύσεως σχέσεις τους είναι ουσιαστικές και χτισμένες σε μια ισχυρή δομή.
  6. Κεφάλαιο «Ευχαριστώ»: Το λένε πάντα και αν δεν το πουν, το δείχνουν, που είναι και το πιο σημαντικό. Δεν ξεχνάνε ποτέ να ευχαριστήσουν τον απέναντι τους για ότι καλό τους έχει κάνει, δεν ξεχνούν ποτέ ότι είναι ευγνώμονες για όλα τα όμορφα που τους έχουν συμβεί στην ζωή τους.
  7. Κεφάλαιο «Συγνώμη»: Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε, οι χαρούμενοι άνθρωποι δεν εξαιρούνται από αυτή την κατηγορία. Ωστόσο, δεν ντρέπονται ποτέ να ζητήσουν συγνώμη αν έχουν σφάλει και συνδυάζουν την απολογία τους με την ειλικρίνεια τους.
  8. Το άγχος πέρασε και δεν άγγιξε: Δεν θα αγχωθούν για μικρά ζητήματα, θα αγχωθούν μοναχά αν υπάρχει σοβαρός λόγος, αλλά ακόμη κι εκεί θα βρουν τρόπο να το κοντρολάρουν σχεδόν άμεσα, πριν τους καταβάλει.
  9. Δεν τρέχουν άνευ λόγου και αιτίας: Δεν τρέχουν προς πάσα κατεύθυνση πανικόβλητοι. Είναι στοχευόμενοι κι επιλέγουν να μην αναλωθούν σε αγώνες δρόμου που δεν τους βγάζουν πουθενά.
  10. Η οργάνωση είναι το δεύτερο τους όνομα: Το να μην ψάχνεις μέσα σε ένα χαμό από άχρηστα πράγματα αυτό που θέλεις ή το να ξέρεις ότι αυτό που γυρεύεις είναι σε ένα συγκεκριμένο σημείο και σε περιμένει είναι, αν μη τι άλλο και πρακτικό και ανακουφιστικό.
  11. Εκπέμπουν “SOS”: Δεν ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια, γιατί προφανώς δεν θεωρούν ότι είναι o Superman, ούτε ότι τα ξέρουν όλα.
  12. Η ζήλεια είναι καλό πράγμα: Οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν μέσα τους ένα μικρό εργοστάσιο ενέργειας που παίρνει την ζήλεια και την μετατρέπει σε έμπνευση, δημιουργία και φιλοδοξίες. Η ζήλεια τους είναι παραγωγική και καθόλου εμποτισμένη με κακία.
  13. Παίρνουν ρίσκο: Για την ακρίβεια πρώτα κρίνουν αν μπορούν να αντέξουν να ρισκάρουν κι έπειτα πράττουν αναλόγως. Το ρίσκο δεν είναι πάντα απαραίτητα κάτι πραγματικά τρομακτικό, ωστόσο φροντίζουν να έχουν τον έλεγχο των αποφάσεων τους.
  14. Δεν τα παρατάνε μέχρι να επιτύχουν: Είναι σίγουροι πως ο στόχος που έχουν θέσει θα επιτευχθεί και δεν παραιτούνται όσες δυσκολίες και αν συναντήσουν.
  15. Οι αποτυχίες είναι μέσα στο πρόγραμμα: Δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να τους πάρει από κάτω, περισσότερο από το φυσιολογικό που έχουν θέσει εκείνοι. Ακόμη όμως και αν βιώσουν μια αποτυχία με έναν πιο βαρύ τρόπο, θα το βρουν φυσιολογικό και θα το ζήσουν με αυτή την ταμπέλα , ως μέρος του προγράμματος της ζωής

Πηγή:Κέλλυ Κουναλάκη, marieclaire.gr